Tiskové zprávy, archiv novinek — Televizní studio Ostrava — Česká televize

Televizní studio Ostrava

Televizní studio Ostrava

  • je tu s vámi 68 let
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

25. 6. 2008

Letní pořady z Ostravy

Nový publicistických cyklus, výběr z Příběhů slavných, regionální zpravodajství nově, dokument Skryté zločiny osmašedesátého.

O prázdninách připomene Ostravské studio slavné umělce a celebrity společenského života, zařadí letní lifestylové magazíny a nový publicistický seriál. Letos nestavíme na reprízách nebo střihácích, i v červenci a srpnu budou pokračovat pravidelně vysílané pořady s aktuálním obsahem. Změní se název a stopáž regionálního zpravodajského večerníku.

Končí Report, regionální zpravodajství v novém čase a pod novým názvem

Na ČT1 se 30. června 2008 v 18:00 hodin poprvé ozve znělka zpravodajského pořadu s novým názvem Události v regionech. Zprávy z krajů Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského mění svůj název i délku. Končit budou v 18:25 hodin. Díky tomu dojde ke změně vysílacích časů dalších pořadů. Lifestylové magazíny z Ostravy (Pod pokličkou, Bydlení - , Chalupa - a Zahrada je hra) budeme vysílat ve všedních dnech od úterka do pátku na ČT1 v 17:30 hodin. Po skončení Událostí v regionech následují Černé ovce.

Zatopené osudy, neděle ČT1 v 16:30 – premiéra nového cyklu

Od poloviny srpna (poprvé 10.8.) navážeme na úspěšné putování Vladimíra Čecha po horských boudách a nabízíme nový publicistický cyklus. Pod názvem Zatopené osudy přichází na nedělní obrazovku na ČT1 v 16:30 nová série dokumentů, které se vracejí do míst ukrytých pod vodou novodobých přehrad. Člověk několikrát vstoupil do krajiny. Nejprve, aby zbudoval svá sídla, a později, aby je obětoval potřebě zajistit pro svou existenci dostatek potřebné tekutiny.

Diváci spolu s námi navštíví tato místa, připomenou si jejich historii a podívají se pod hladinu, kam dnes zavítá jen málokdo. Uvědomíme si originalitu vodních staveb a rozmanitost technického řešení úkolu, který před nás kdysi postavil civilizační vývoj. Někteří možná poukážou na brutalitu lidského zásahu do přírody, jiní zpětně ocení dovednost českých rukou. Tím, který nás na mapě zatopených míst zorientuje, je Miroslav Vladyka. V seriálu uplatňuje svou zálibu v potápění i v přesné formulaci postojů k ekologickým otázkám. Svou odpověď na ně si ale divák na závěr každého dílu vysloví sám.

Příběhy slavných, středa ČT1 ve 21:00, reprízová řada k výročím slavných osobností

Od začátku července (poprvé 9.7.) vysíláme každou středu hned po Poště pro tebe oblíbené Příběhy slavných. Při jejich sledování uctíme nedožité 75. narozeniny Olgy Havlové. Osudový měsíc červenec patří do životopisu Karla Zicha, který zahynul před čtyřmi lety. Ve stejném měsíci připomeneme narození Jiřího Grossmanna a 25. výročí úmrtí Dany Medřické. V srpnu budeme vzpomínat na Vladimíra Menšíka, který odešel před dvaceti lety, a Jiřího Adamíru, od jehož úmrtí uplyne 5 let. Přehlídku výjimečných osudů završí dokument věnovaný Jaroslavu Dietlovi.

Skryté zločiny osmašedesátého, v rámci cyklu Osudové osmičky, 19. 8. ČT1 ve 22:00

V aktuálním termínu uvedeme v premiéře velký společenský dokument, který zpracovává nové, dosud nepublikované osudy lidí. Přímo na ulicích okupovaných měst obětovali své osobní dějiny a často i životy a zdraví. Zůstávají většinou bezejmennými účastníky Pražského jara a jejich občanský postoj i reformní naděje dodnes nikdo objektivně nezhodnotil. V dramaturgii Josefa Albrechta a podle scénáře Šárky Horákové jej v těchto dnech natáčí režisér Ján Novák.

Nepřerušené vysílání premiérových vydání pořadů ostravské provenience

V letním schématu nechybí premiéry dalších dílů cyklů Na stopě (ČT1 středa 21:45), Folklorní magazín (ČT2 sobota 9:25, Ta naše povaha česká (ČT2 středa 20:00) a Náš venkov (ČT2 sobota 9:45)

Lifestylové magazíny s letními tématy

Co je v prázdninovém kotlíku, to prozradí magazín Pod pokličkou, prázdninové návraty na chalupy, na chaty nelze uvidět jinde nežli v pořadu Chalupa je hra, letní zahradu řeší Zahrada je hra a prázdninové inspirace nabízí i magazín Bydlení je hra. Autoři magazínů zařazují úspěšná letní témata a k nim i nové soutěžní kvízy.

Jolanda Pilařová
koordinace vysílání a komunikace
Televizního studia Ostrava
25. 6. 2008Letní pořady z Ostravy
25. 6. 2008Report po jedenácti letech střídají Události v regionech
21. 6. 2008Ocenění dokumentu Všechno je to dar
20. 6. 2008JOO! To je cirkus
18. 6. 2008Postřehy odjinud dostaly ocenění
28. 5. 2008Ocenění pro Luďka Navaru a Příběhy železné opony
28. 5. 2008Prezident velitel
28. 5. 2008Osud č. A2026
19. 5. 2008Ostravský kontrapunkt
16. 5. 2008Tuto realizaci si nenechte ujít

« | | 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 | | » (87)