Tiskové zprávy, archiv novinek — Televizní studio Ostrava — Česká televize

Televizní studio Ostrava

Televizní studio Ostrava

  • je tu s vámi 68 let
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

4. 1. 2008

Pět obálek – pět šancí na výhru v souboji s Markem Vašutem

Do nového roku přicházíme s novou nabídkou zábavy i napětí. Vždy v neděli v 17:20 na ČT1 sledujte hru Naslepo.

Zábavu a napětí přinese na televizní obrazovky nová zábavná hra Naslepo. Poprvé ji uvedeme 13. ledna 2008 a od té doby v každou další neděli na ČT1 v 17:20 hodin. V Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava ji připravují dramaturgové Jaromír Vrlík a Marcel Nevín, hlavní kameraman Petr Kožušník a režisér Martin Rek. Uvádí Marek
Vašut.

Je tu nová zábavně-soutěžní hra, ve které účastníci prokazují všeobecné znalosti, schopnost správného rozhodování a talent hazardního hráče. Získanou výhru ze znalostní části, jejíž výše je soutěžícímu až do konce pořadu utajena, se snaží ve druhé části soutěže ochránit před sérií více či méně lákavých nabídek moderátora. Ten se jako protihráč pokouší, mnohdy za cenu matoucích informací i blafování, získat finanční částku, momentálně drženou soutěžícím, pro sebe.

Prokoukne soutěžící moderátorovy nepředvídatelné tahy, nebo jim nakonec nešťastně podlehne? Mnohdy krutou realitu vidí v každém okamžiku soutěže pouze divák u televizní obrazovky. Hra Naslepo se tímto stává pořadem plným napětí, nečekaných zvratů a emocí, které ovládnou nejen soutěžící, ale stejnou měrou i diváky.

Od začátku listopadu 2007 probíhá konkurs na účastníky této nové televizní soutěže. Pro každý nedělní podvečer z něj vyjde 18 hráčů. Tento formát sklízí úspěch v řadě evropských zemí. Jako původní televizní zábava vznikl pod názvem Gra w ciemno v polské televizi.

Zvolte odvážnou taktiku, jde o peníze!

V první části soutěže všem osmnácti hráčům položí moderátor jednu stejnou otázku a čtyři varianty odpovědí. Všichni pak mají deset vteřin na to, aby označili správnou odpověď. Ten, který na svém počítači označí správnou odpověď nejrychleji, postupuje do dalšího kola soutěže. V tu chvíli začíná napínavá partie jednoho hráče s Markem Vašutem.

Ani v životě se nehraje vždy s odkrytými kartami, a tak v partii pro dva v Naslepo začínáme tím, že si soutěžící z padesáti očíslovaných obálek vybere 5, se kterými pak hraje dál. Každá obálka představuje určitou sumu peněz v rozmezí od 0,- do 125.000,- korun. U některých může jít i o minusové hodnoty -100% nebo -50%. Soutěžící ovšem nemá žádnou možnost zjistit, jaká částka je na šecích vypsána, a tak – narozdíl od televizních diváků – neví, o jakou částku hraje.

Marek Vašut je těžký soupeř. Klade spoluhráči otázky, licituje s ním, nabízí odkup obálek za obnos, který může být lákavý, ale také mnohem nižší, než by mohla být skutečná výhra. Hra nervů, Markův neproniknutelný výraz připomínající ostříleného pokerového hráče, riziko, jehož míru hráč až do poslední chvíle nezná – to všechno se vejde do napínavého obsahu necelé půlhodiny, která je pro tuto hru stanovena.

Jolanda Pilařová
oddělení koordinace vysílání a komunikace
Televizního studia Ostrava
4. 1. 2008Ve znamení Osudových osmiček
4. 1. 2008Pět obálek – pět šancí na výhru v souboji s Markem Vašutem
4. 1. 2008Podle práva
4. 1. 2008Divnopis aneb Proč se to tak jmenuje?
19. 12. 2007Příběhy slavných naposledy 25. prosince
10. 12. 2007Třetí koncert na kurtech
10. 12. 2007Hypermarket, nový televizní film ostravského studia
10. 12. 2007Babylon zvítězil
6. 11. 2007Václav Havel, vězeň číslo 9658, dokument z cyklu V zajetí železné opony
1. 11. 2007ZLOČIN JMÉNEM KATYŇ vyhrál Grand Prix na VII. Mezinárodním TV festivalu v Baru

« | | 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 | | » (87)