Tiskové zprávy, archiv novinek — Televizní studio Ostrava — Česká televize

Televizní studio Ostrava

Televizní studio Ostrava

  • je tu s vámi 68 let
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

28. 7. 2006

Mají to těžké, jsme jim Na stopě !

Magazín Na stopě byl nekolikrát úspěšný a po zveřejnění podrobností k nevyřešeným případům přispěl k odhalení pachatelů.

Redakce pořadu Na stopě s radostí oznamuje, že náš pořad v letošním roce přispěl k odhalení a usvědčení pachatelů, kterým se dařilo unikat před dopadením. Zveřejnění podrobností vyšetřovaných případů a výzvy k divákům přinesly své ovoce. Díky spolupráci s Českou televizí tak získala police informace a svědectví, které ji přivedly na správnou stopu. V krátkosti připomínáme tyto případy:

1.Falešný Dr. Haisman, podvodník, který se vydával za jednatele jedné pražské společnosti a jejím jménem nakupoval především drahá auta. Využíval padělaných dokladů majitele firmy, které opatřil vlastní fotografií. Dobrovolně se vzdal Policii ČR, když viděl svoji tvář v pořadu Na stopě.

2.Diváci pořadu přispěli k dopadení bandy zlodějů, kteří kradli v obchodních domech notebooky a jinou elektroniku. Na základě zveřejnění videozáznamu z prodejny se přihlásili svědci, kteří pachatele poznali.

3.Případ loupežného přepadení pobočky České spořitelny v Praze-Dejvicích. Po odvysílání v pořadu se přihlásili lidé, kteří poznali 35-letého pachatele. Během vyšetřování se zjistilo, že má na svědomí další bankovní loupež, přepadl pobočku Komerční banky v Ústí nad Labem.

4. Služba kriminální policie a vyšetřování Kroměříž vyjádřila poděkování všem tvůrcům pořadu Na stopě, který vyrábí Centrum publicistiky a dokumentu Televizního studia v Ostravě. Dne 4. dubna 2006 byl odvysílán případ znásilnění čtrnáctileté dívky neznámým pachatelem na Kroměřížsku. Na základě pořadu byl za příkladné spolupráce veřejnosti vypátrán pachatel tohoto deliktu (ročník 1950) a bylo mu sděleno obvinění z trestného činu pohlavního zneužívání. Policie ČR poděkovala v televizním vysílání veřejnosti za výrazný podíl na dopadení pachatele.
5.Krádeže vloupání do prodejny T-Mobile v Praze. Televizní divák pachatele poznal a ten byl následně zadržen. Během výslechu se přiznal k dalším krádežím v Praze.

Pátrací relace Na stopě vzniká ve spolupráci Televizního studia Ostrava s Policií ČR. Svým zaměřením a interaktivní spoluprací s diváky naplňuje poslání veřejné služby. Podílí se na větší informovanosti obyvatelstva, posiluje důvěru v práci policie.

Od podzimu se promění dekorace studia. Umožní to soustředit se na konkrétní lidský osud, příběh, do něhož zasáhl zločin a na pátrání, které krok za krokem odhaluje původce. Do centra studia budou situovány rozhovory s kriminalisty, svědky a dalšími hosty. Moderátor Roman Svoboda bude hovořit s hosty ve studiu, bude také komentovat natočenou rekonstrukci, případně ji přeruší a vstoupí do aktuálního děje, aby upozornil na indicie, které by pozornosti diváka neměly uniknout. Samozřejmě i nadále budou mít televizní diváci k dispozici telefonní linku k přímému kontaktu do vysílání. Sledujte každé úterý na ČT1 ve 22:00 hodin.

Připomínáme, že magazín Na stopě vysílá Česká televize od ledna 2000.

Jolanda Pilařová
oddělení koordinace vysílání a komunikace
Televizního studia Ostrava
12. 9. 2006Hon na svatého Maura v kině Evald
12. 9. 2006Něžná agrese v Domě umění v Opavě
24. 8. 2006Příběhy slavných
18. 8. 2006Yetta Hlaváčová si zahraje v novém televizním seriálu
7. 8. 2006Svoboda odhalil Svobodu
28. 7. 2006Zločin jménem Katyň
28. 7. 2006Připomeňte si letošní Colours
28. 7. 2006Mají to těžké, jsme jim Na stopě !
17. 7. 2006Zločin jménem Katyň
21. 6. 2006Svět, kde se nežebrá aneb Galerie podvodníků v Čechách

« | | 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 | | » (87)