Tiskové zprávy, archiv novinek — Televizní studio Ostrava — Česká televize

Televizní studio Ostrava

Televizní studio Ostrava

  • je tu s vámi 68 let
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

11. 6. 2006

Křišťálové srdce bije pro Ostravu

Na slavnostním vyhlášení vítězů letošního ročníku festivalu Křišťálové srdce Poděbrady obdržel ostravský televizní pořad Pod pokličkou hlavní cenu v kategorii Zdravá výživa.

Ve dnech 7. až 10. června 2006 proběhl v Poděbradech sedmý ročník Mezinárodního filmového a televizního festivalu dokumentárních a publicistických pořadů se zdravotnickou tematikou Křišťálové srdce. Letošní témata Diabetes mellitus a kardiovaskulární onemocnění, Zdravý životní styl a zejména Zdravá výživa byla přirozeným vyústěním obsahu předchozích ročníků.

Festivalová porota, v čele s filmovou dokumentaristkou Olgou Sommerovou, přisoudila hlavní cenu v kategorii Zdravá výživa magazínu Televizního studia Ostrava Pod pokličkou, konkrétně dílu nazvanému Biopotraviny.

Připomínáme, že loni získal na poděbradském festivalu cenu Křišťálové srdce v kategorii Lázeňství dokument ostravské televize Příběh Lázní Čeladná režiséra Jindřicha Procházky (z cyklu Náš venkov).

Několik poznámek k magazínu Pod pokličkou:
Se sloganem Do třiceti jíme, abychom žili, a od třiceti žijeme, abychom jedli oslovuje tato relace televizní diváky již 7 let. Pořad je zaměřen na zdravý životní styl, s nevšedním humorem přináší cenné informace a dobré rady. Vyrábí jej Centrum publicistiky a dokumentu Televizního studia Ostrava za podstatného přispění QQ Studia Ostrava. Všímá si určitého typu potravin nebo kuchyní či trendu ve stravování.

V magazínu účinkují odborníci z oblasti gastronomie a také známé osobnosti, které mají k danému tématu co říci. Své neodmyslitelné místo tu mají dva animovaní glosátoři Karel a Maruš, kteří v pohodlí i nepořádku svého bytu pronášejí hlášky, v nichž se s určitou nadsázkou může najít kdokoli z nás. Hlasy těmto postavičkám propůjčili populární ostravští herci Norbert Lichý a Jiří Sedláček.

Biopotraviny
Slogan Biopotrava žádná otrava!, uváděný v podtitulu tohoto dílu, dává najevo, že zdravé potraviny mohou výrazně ovlivnit jídelníček a obohatit naši kuchařskou fantazii. Podává vyčerpávající návod na to, co opravdu biopotravina je, kde ji můžeme koupit, či jak si ji vypěstovat. Pořad byl v premiéře odvysílán na začátku loňského roku.

Magazín Pod pokličkou sledujte vždy ve středu na ČT1 v 18:30 hodin.

Jolanda Pilařová
koordinace vysílání a komunikace
Televizního studia Ostrava
15. 6. 2006Prázdniny v Zeleném údolí
15. 6. 2006Veteráni na Trofeo Niké Silesia
13. 6. 2006Neděle s pohádkou a hrdiny dělnické třídy
12. 6. 2006Z lodního deníku televizních vodáků
11. 6. 2006Křišťálové srdce bije pro Ostravu
1. 6. 2006Tři pořady z Ostravy
31. 5. 2006Bez tabáku nebo s ním?
30. 5. 2006Zveřejnění případu vedlo k odhalení násilníka
29. 5. 2006Postřehy s vůní burgundského
5. 5. 2006Parník má deset let

« | | 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 | | » (87)