Tiskové zprávy, archiv novinek — Televizní studio Ostrava — Česká televize

Televizní studio Ostrava

Televizní studio Ostrava

  • je tu s vámi 68 let
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

17. 3. 2006

Víkend s pořady Televizního studia Ostrava

Stále vytrvalá zima možná přitáhne k televizním obrazovkám diváky i mimo hlavní vysílací časy a nepochybně při tom budou naladěni víc na pozitivní publicistická témata, servisní magazín pro milovníky zahrad, sváteční moudrost a kousek zábavy před nedělním večerem.

Do oblíbeného cyklu Náš venkov přispívá Ostrava dokumenty, které tradičně přivážejí hlavní ceny z festivalů. Ten, který dramaturg Jaromír Šlosar vybral pro sobotní dopoledne, se jmenuje Kluci do lesa.
V dokumentu režiséra Iva Macharáčka zavítáte do obce Bílá na Frýdeckomístecku, kde je dodnes jedno z mála lesnických učilišť u nás. Přestože v současné době zájem místních chlapců z Beskyd a Vsetínska o obor už není tak velký jako kdysi, navštívíme pár kluků z beskydských a javornických osad, kteří se rozhodli pro těžkou práci v lese a kteří dali přednost tradičnímu venkovskému životu se starostí o dobytek před městem a zábavou.
Uvidíte v sobotu 18.3. na ČT 1 v 10:25 hodin

Nedělní podvečer na ČT1 patří pořadu Zahrada je hra, moderátor Jiří Sedláček v něm řeší úpravu
nejbližšího okolí našich domů a neodmlčel se ani v zimě. Tento díl se jmenuje Suché vazby.
Paní Lucie bydlí v paneláku ve městě. V domě za Ostravou podniká společně se svou kamarádkou, která v podkroví domku bydlí. Kolem domu je veliká zahrada, o kterou se starají kamarádčini rodiče. A protože je Lucie kreativní člověk, ví, že i v zasněžené zahradě se dají najít učiněné poklady. Už dlouho totiž přemýšlí, že by mohla přírodninami vyzdobit přijímací halu. Jen by potřebovala poradit, jak na to.
Uvidíte v neděli 19.3. na ČT1 v 17:00 hodin

Na zahradní inspirace naváže zamyšlení nazvané
Sváteční slovo. Olomoucký grafik Ladislav Rusek se v něm zamýšlí nad vztahem člověka a přírody. Vychází ze známého citátu Rudyarda Kiplinga:"Jsme jedné krve, ty i já." Ale jací skutečně jsme ve vztahu ke zvířatům? Už náš slovník nás usvědčuje z pokrytectví. My lidé máme tvář, ústa, líce... Zvířata mají jen tlamu, mordu, čumák... Člověk umře, kdežto zvíře zdechne, a tak se dostáváme k našim zákonodárcům, kteří zvíře nazvali věcí, a k ekonomům, kteří zas mluví o výrobě masa, mléka a vajec. Jsme tedy skutečně jedné krve, jak říká Kiplingův hrdina Mauglí?
Sledujte v neděli 19.3. na ČT1 v 17:45 hodin

Animovaný seriál, jehož ústředním tématem je vždy nějaká mediální fáma, která zahýbá maloměstem - to je Pytlíkov.
Vendelín a Kryštof komentují rekace, které mezi obyvateli jejich městečka vyvolá novinová zpráva o výrazném poklesu spotřeby vody. Možná vám reakce obyvatel Pytlíkova i atmosféra v rodině, kde vyrůstají dva pubertální kluci, leccos připomene. Hlasy hlavním hrdinům propůjčili Norbert Lichý a Jiří Sedláček.
Vysíláme v neděli 19.3. ČT1 v 18:40 hodin

S pozdravem
Jolanda Pilařová
oddělení koordinace vysílání a komunikace
28. 4. 2006Dokumenty ostravské televize zabodovaly
26. 4. 2006Ladí neladí se vrací
21. 4. 2006Ocenění pro Ostravu
3. 4. 2006Olomoucké televizní studio - křest vodou
23. 3. 2006Neváhej a pomáhej!
17. 3. 2006Víkend s pořady Televizního studia Ostrava
7. 3. 2006Týden v Olomouckém kraji poprvé v sobotu 11. března
7. 3. 2006Televizní studio Ostrava dětem
6. 3. 2006Hiphopové Ladí Neladí
2. 3. 2006Bydlení je hra posté

« | | 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 | | » (87)