Tiskové zprávy, archiv novinek — Televizní studio Ostrava — Česká televize

Televizní studio Ostrava

Televizní studio Ostrava

  • je tu s vámi 68 let
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

1. 11. 2005

Natáčíme Comeback

Centrum dramatické tvorby Televizního studia Ostrava natáčí od 2. do 29. listopadu nový film.V hlavní roli se představí Richard Krajčo.

Film s názvem Comeback uvede Česká televize v příštím roce. Televizní studio Ostrava jej realizuje spodle cénáře Zdeňka Zapletala.Až do konce listopadu se na různých místech Beskyd a Ostravy budou natáčet jednotlivé obrazy. Dohromady poskládají příběh zpěváka, kterého mlýn popularity semlel a on se po určité odmlce, způsobené odvykací léčbou, snaží nejen najít sebe sama, ale i cestu zpátky na výsluní. Režie filmu je v rukou Václava Křístka a hlavní roli si v něm zahraje Richard Krajčo.

Dále hrají: Radka Coufalová-Vidláková, Zuzana Kajnarová, Bořivoj Procházka, Lucie Veselá, Anna Cónová, Norbert Lichý, Vladimír Čapka, Aleš Juchelka, Ivan Feller, Nikos Engonidis. A skupina Benedikta.

O obsahu:
S Pavlem Kozinou (Richard Krajčo) se seznámíme v okamžiku, kdy opouští psychiatrickou léčebnu. Jeho svět, to jsou muzikanti z kapely, se kterou vystupoval, manažeři nahrávacích studií a koncertních agentur, atmosféra klubů a hospod. Hroutí se mu manželství, kolegové i kamarádi se vytrácejí. Rozhodne se odejít na venkov a začít znovu. Zda se mu podaří změnit styl života, najít nové inspirace, obnovit důvěru v sebe sama a naskočit znovu do rozjeté mašiny pop kultury, nebudeme prozrazovat. To jsou peripetie, které zatím existují pouze v literární podobě. Jak uvěřitelný a realitě podobný bude tento příběh, na to si ještě musíme počkat. Zatím můžeme svá očekávání opírat o slogan, který charakterizuje vznikající televizní dílo: "Chceme-li se vrátit, musíme mít kam".

Ve filmu hraje výraznou roli hudba, kterou složil Vlasta Redl. Pravdivost příběhu jistě podtrhnou osobní zkušenosti autora scénáře, herce v hlavní roli i autora hudby s popisovaným prostředím a vztahy lidí v něm. Nepochybně zajímavé bude sledovat Richarda Krajča jako interpreta hudby jiného autora a jiného žánru, než je ten, který jej proslavil.

O autorovi scénáře:
Zdeněk Zapletal (* 3. 9. 1951 v Kyjově) žil do pěti let v Bzenci. Povinné a střední školní roky a rovněž převážnou část života prožil ve Zlíně. Studium Farmaceutické fakulty UK v Bratislavě zanedbával kvůli muzice, poezii, lásce a alkoholu. Nakonec ale fakultu dokončil a začal pracovat jako lékárník v Holešově. V tomto povolání, které zanedbával kvůli muzice, próze, lásce a alkoholu, vydržel deset let. V roce 1980 mu vyšla první knížka. Díky jeho čtenářsky nejúspěšnější próze Půlnoční běžci odešel na volnou nohu a dalších deset let se živil jako spisovatel. Od poloviny devadesátých let prošel krátkodobě několika příležitostnými a několika seriózními zaměstnáními. Ve zlínském Rádiu Publikum připravoval a moderoval týdenní hodinový pořad o knihách a kultuře. Dva roky pracoval pro olomouckou Votobii jako vedoucí prodejen v Kroměříži a v Přerově. Byl redaktorem a později šéfredaktorem vysílání rockového AZ Rádia ve Zlíně. Je ženatý, má dvě dospělé děti. Žije v Tučapech. Televizní studio Ostrava v roce 2003 realizovalo podle jeho scénáře dvoudílný televizní film Kobova garáž.


Comback
Vyrábí: Centrum dramatické tvorby Televizního studia Ostrava
Dramaturgie: Aleš Jurda
Režie: Václav Křístek
Hlavní kameraman: David Ployhar

Pro případ účasti novinářů na natáčení - obracejte se na vedoucí produkce:
Ljuba Pašková, mobil: + 420 736 531 761, E-mail: ljuba.paskova@ceskatelevize.cz


Jolanda Pilařová
oddělení koordinace vysílání a komunikace
Televizního studia Ostrava
20. 1. 2006Brundibár se vrací
7. 12. 2005Na oblasti
18. 11. 2005Takoví byli Bakaláři z Ostravy
14. 11. 2005Televizní studio Ostrava dětem
4. 11. 2005Techné 2005 pro Televizní studio Ostrava
2. 11. 2005Blues o mrtvém vrabci
1. 11. 2005Natáčíme Comeback
26. 10. 2005Já si tak hraju
30. 9. 2005Infiltrace tentokrát míří mezi překupníky, muslimy a misionáře
25. 7. 2005Nová série Příběhů slavných

« | | 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 | | » (87)