Záznam koncertu laureátů rozhlasové soutěže orchestrů mladých hudebníků do 25 let ze Španělského sálu Pražského hradu pod záštitou kancléře I. Medka.
Ve skladbách G. F. Händla, M. Praetoria, J. Hudce, W. Bradea, Z. Lukáše, T. Susata, J. Pravečka, K. Růžičky, S. Kentona, D. Šostakoviče, G. Rossiniho a dalších. Uvádí J. Vejvoda. Kamera J. Lebeda. Režie S. Vaněk.

Pokud se na televizních obrazovkách objeví orchestrální koncert tzv. vážné hudby, jsme zvyklí sledovat výkony zpravidla předních světových nebo našich profesionálních těles. Přesto alespoň jednou ročně rádi činíme výjimku. Soutěž Concerto Bohemia vznikla v Českém rozhlase. Ten ji také pořádá. Podobně jako starší rozhlasová sestra Concertina Praga, i tato soutěž dává možnost mladým hudebníkům vyzkoušet své síly prostřednictvím zvukových záznamů ve velmi přísné konkurenci - ovšem ne na poli sólovém, ale orchestrálním. Vítězové tohoto ročníku se opět představili publiku Španělského sálu v přímém přenosu televizním divákům v sobotu 15. listopadu 1997. A tak můžeme znovu vychutnat vynikající výkony laureátů. Je jimi absolutní vítěz Pražský studentský orchestr, vedený Stanislavem Vavřínkem a dále orchestry a soubory konzervatoří a základních uměleckých škol z Prahy, Plzně, Ostravy, Trutnova a Kolína. Koncert proběhl pod záštitou tehdejšího ředitele Kanceláře prezidenta republiky Ivana Medka a ve spolupráci se Správou Pražského hradu.

Napište nám