Hudebně zábavný pořad natočený v létě na plaveckém stadionu v Praze Podolí.
Kamera J. Lebeda. Režie A. Nosek.

Rangers nebo Plavci je česká country hudební skupina, která byla založena v roce 1964. O šest let později prodali původní Rangers svůj první milion gramofonových desek.

Krátce poté upozornila smluvní agentura Pragokoncert na skutečnost, že název skupiny připomíná pojmenování americké vojenské jednotky U.S. Army Rangers, což je v době přetrvávající války ve Vietnamu nežádoucí a že skupině s tímto názvem nebude agentura organizovat koncerty. V roce 1971 tak skupina přijala nový název Plavci zvolený podle jedné jejich starší písně.

V polovině sedmdesátých let minulého století začala skupina účinkovat i v zámoří, podnikla turné do Argentiny a na Kubu. V té době lze mluvit o vrcholu kariéry Plavců. V roce 1980 skupinu obohatili noví členové Jiří Kaleš a Jiří Jirásek, později skupinu opustil zpěvák Jan Vančura a na jeho místo nastoupil zpívající bubeník Luboš Řehák. Plavci se znovu vydali do jižní Ameriky a přitom čtrnáctkrát vystoupili v Sao Paulu.

V pořadu Plavci mezi plavci uslyšíte mj. písně Silný tým, Létat, Modrý měsíc, Skicák, Jsem raděj sám, Kdyby bylo do vejšky a Být dobrý je už málo.

Napište nám