Zvítězí nadpřirozené schopnosti nebo první láska? Fantastická komedie podle novely Pavla Kohouta a Jeleny Mašínové. Izraelský film, oceněný na 31. MFF v Karlových Varech v roce 1996 Zvláštní cenou poroty.
Hrají: L. Dubinčiková, Ch. Elohev, J. Peterson, M. Meronová, J. Naor, M. Noy a další. Scénář a režie: Ori Sivan, Ari Folman.

Jemná fantastická komedie debutujících scenáristů a režisérů vychází z knižní předlohy manželů Pavla Kohouta a Jeleny Mašínové Nápady svaté Kláry, která vyšla roku 1982. Děj se odehrává ve škole Goldy Meierové, v blízké budoucnosti roku 1999. Třináctiletá Klára , dívenka s tajuplnýma očima, v sobě objevila schopnost předvídat budoucnost, což má samozřejmě dalekosáhlé následky na život ve škole i doma. Co takové školní testy nebo sázkové tipy? Klářina ruská emigrantská rodina ovšem není schopnostmi své ratolesti nijak překvapena. Však ono to přejde, až se dcerka zamiluje... A první láska a první závažné rozhodnutí na sebe nenechají dlouho čekat.

Film v roce 1996 získal 6 cen Izraelské filmové akademie, na MFF v Haifě Cenu za nejlepší film a na 31.MFF v Karlových Varech v roce 1996 Zvláštní cenu poroty.

Napište nám