Hana Vítová v romantickém příběhu o jednom dávném tajemství.
Dále hrají: P. Ludikar, V. Borský, M. Rosůlková, L. Boháč, J. Marvan, Z. Baldová a další. Scénář: F. Kocourek, R. Vaníček. Kamera: J. Tuzar. Režie: Václav Binovec.

Hudebního skladatele a dirigenta Jana Lípu okouzlí krásná dívka Jana, která v Itálii studovala zpěv. Do dívky se zamiluje i jeho žák Zdeněk Skála, nadaný klavírista. Osudy všech ale zkomplikovalo jedno dávné tajemství ....

Hudební filmy 30. a 40. let většinou navazovaly na lidovou operetu a z ní vycházející populární žánry. Mezi několik výjimek patří film Píseň lásky, v němž sentimentální příběh o milostném citu, který inspiruje hudebního skladatele k vrcholu v jeho umělecké tvorbě, doprovází koncertní hudba vyhovující i náročnějším posluchačům. Dalibor C. Vačkář ji vybral ze skladeb svých, Ludwiga van Beethovena a J. L. Dusíka. Největší prostor samozřejmě ponechal pro titulní píseň Josefa Suka, která provází klíčové okamžiky filmu. Do hlavních rolí obsadil režisér Václav Binovec Hanu Vítovou, Ladislava Boháče a světově proslulého operního pěvce Pavla Ludikara. Českou filharmonii řídil Karel Šejna a klavírní sóla nahrál Josef Páleníček.

Napište nám