S lehkostí a úsměvem na rtech připravuje bohaté o peníze i jejich nedotknutelnost. Dobrodružství hrdiny s černou maskou podle Alexandra Dumase.
Režie: Christian-Jaque. Scénář: Christian-Jaque, Paul Andréota, Henri Jeanson. Hrají: Alain Delon, Virna Lisi, Dawn Addams, Akim Tamiroff a další.
Černý tulipán

Píše se rok 1789, do pádu Bastily schází jen několik dní. Bohaté šlechtice však straší nejen vzrůstající nevole lidu, ale zároveň muž v masce, který po svých loupežích nechává za sebou známou vizitku – černý tulipán. I když jeho tvář nikdo nezná, policie ví, že tento postrach aristokratů má jednu tvář poznamenanou dlouhou jizvou. Velitel policie má své podezření a nyní jen číhá, až bude moci před všemi triumfálně odhalit tvář Černého tulipána. Netuší ovšem, že Guillaume de Saint-Preux má mladšího bratra, který jako by mu z oka vypadl. A tak na slavnost přichází "Guillaume" s úsměvem nevinného chlapce...

Slavný přepis neméně slavné literární předlohy Alexandra Dumase natočil s Alainem Delonem v titulní dvojroli režisér Christian-Jaque.

Napište nám