Život kaskadéra, to je procházka ohnivou zahradou. Český akční film.
Hrají: P. Jákl, R. Brzobohatý, M. Dejdar, P. Nový, O. Vetchý, V. Jeníková, M. Vančurová a další. Scénář P. Jákl a V. Nývlt. Kamera I. Šlapeta. Režie Martin Hollý.

Kaskadér Petr Kvapil se svými kolegy plní i ta nejnáročnější přání zahraničních i našich režisérů. V soukromém životě ho však zasáhne těžká rána, když přijde při autohavárii o malého syna. Jeho svět se zhroutí. Teprve s pomocí kamarádů se Petr dokáže "vrátit zpět"...

Podstatnou část filmu režiséra Martina Hollého tvoří kaskadérské výkony, důležitou roli však hrají i vzájemné vztahy mezi kaskadéry, pozadí filmového natáčení i zachycení pečlivých příprav na jednotlivé záběry a scény. Mnohonásobný mistr republiky v judu Petr Jákl patří se svým bratrem Františkem a s Jaroslavem Tomsou k zakladatelům české kaskadérské školy. Své mnohaleté zkušenosti využil v tomto dramatickém akčním snímku jako autor námětu a spoluautor scénáře. Sám také představuje hlavního hrdinu. Vedle něj a dalších skutečných kaskadérů si s chutí zahráli Radoslav Brzbohatý, Martin Dejdar, Pavel Nový a Ondřej Vetchý.

Napište nám