Veselohra plná písniček o zmatcích, které přinese manželství na inzerát.
Hrají: L. Pešek, J. Dohnal, N. Gollová, B. Šustrová, A. Nedošinská, T. Pištěk, S. Svozilová a další. Scénář: J. Mach, F. de la Cámara. Kamera: J. Střecha. Hudba: M. Smatek, K. Běhounek. Režie: Z. G. Hašler.

S českými hudebními veselohrami se budete setkávat v březnových filmech pro pamětníky. První ze čtveřice je Okénko do nebe. Seznámíte se s mladým skladatelem Láďou a textařem Jiřím. Aby získali další tvůrčí inspiraci, rozhodnou se oženit. Na inzerát si najdou sympatické a pohledné ženy a rozhodnou se pro společné bydlení. Po čase mladí muži zjišťují, že manželství není procházka růžovým sadem. I do jejich pracovní spolupráce vnesou mladé paní plno zmatků a neshod, takže hrozí finanční těžkosti....

Komedii plnou písniček natočil podle scénáře Josefa Macha režisér Zdeněk Gina Hašler, mladší syn Karla Hašlera. Pro hlavní role si vybral Ladislava Peška, Jiřího Dohnala, Natašu Gollovou a Boženu Šustrovou. Písničky nahrál Orchestr Karla Vlacha a Orchestr F.O.K. Dobový hit Káčata zpívá Inka Zemánková.

Napište nám