Je jenom jedna věc, kterou milují víc než tajemství – a tou je skandál! Mia Farrowová a Natasha Richardsonová v úsměvném příběhu, odehrávajícím se v Irsku dvacátých let. Britský film.
Dále hrají: J. Plowrightová, A. Dunbar, J. Broadbent, A. Kentová aj. Režie: John Irvin.

Kulisou tohoto mírně nostalgického, humorného a ironického vyprávění je rázovité prostředí malebného irského městečka ve dvacátých letech našeho století. Poklidnou hladinu maloměstského života rozčeří příjezd atraktivní Angličanky, válečné vdovy, která by tedy měla do místní "vdovské" komunity skvěle zapadnout. Skutečnost je ovšem poněkud jiná. Edwina si sice získá přízeň staromládeneckého syna nekorunované vládkyně zdejší společnosti - ale zároveň si znepřátelí chudou postarší slečnu, kterou místní vdovy mezi sebou z jakýchsi záhadných důvodů trpí. Spory mezi oběma ženami brzy přerostou v otevřené nepřátelství, jehož konec a důsledky jsou v nedohlednu...

V r. 1994 získala představitelka Edwiny Natasha Richardsonová na MFF v Karlových Varech cenu za ženský herecký výkon. Je dcerou režiséra Tonyho Richardsona a herečky Vanessy Redgraveové, prosadila se na jevišti londýnského Old Vicu v Shakespearových hrách, po boku své matky a tety Lynn Redgraveové účinkovala také v inscenaci (ve své době velmi oceňované) Čechovových Tří sester. Z obrazovky ČT ji mj. známe z filmů Měsíc na venkově a Rukojmí.

Je manželkou známého herce Liama Neesona.

Napište nám