Milostný příběh obětavé ošetřovatelky a slepého mladíka z dobré rodiny. Zita Kabátová v hlavní roli českého filmu.
Dále hrají: J. Dohnal, J. Steimar, R. Šlemrová, V. Trégl, Č. Šlégl a další. Scénář: J. Mottl, K. Melíšek a K. Špelina. Kamera K. Degl. Režie Václav Kubásek.

Melodramatický příběh vypráví o lásce obětavé ošetřovatelky a muže z nejvyšších podnikatelských vrstev. Film podle stejnojmenného románu Maryny Radoměrské, oblíbené autorky Večerů pod lampou, natočil v roce 1936 režisér Václav Kubásek (Svítání, Naši furianti, Ideál septimy). Syn prezidenta železářského trustu Frank Nor (Jiří Dohnal) přijde nešťastnou náhodou o zrak, ale vztah k sympatické ošetřovatelce Mileně Lorencové (Zita Kabátová) mu přinese novou životní perspektivu. V dalších rolích se objevili Jiří Steimar, Růžena Šlemrová, Václav Trégl, Čeněk Šlégl a další.

Zita Kabátová (vl. jm. Zavřelová), neteř kabaretiéra a prvního českého filmového herce Josefa Švába-Malostranského, byla pro svou první roli vybrána konkurzem. Její fotografie zaujala režiséra V. Kubáska, který jí svěřil hlavní ženskou roli. Patřila pak k nejoblíbenějším herečkám třicátých a čtyřicátých let (Počestné paní pardubické, Muži nestárnou, Děvče z předměstí, Její hřích a další).

Napište nám