Doris Dayová v hlavní roli americké komedie z Divokého západu, oceněné Oscarem.
Dále hrají: H. Keel, A. McLerieová, P. Carey, D. Wesson a P. Harvey. Režie David Butler.

Calamity Jane je mladá žena, která se v ničem nenechá zahanbit od příslušníků opačného pohlaví v městečku Deadwood v Jižní Dakotě. Nechybí jí odvaha, jezdí na koni, s koltem a lasem zachází lépe než mnohý muž. Rozhodujícím okamžikem v jejím životě se náhodně stává nevydařené vystoupení zpěvačky v místním baru. Místo ní do městečka přijel omylem pozvaný herec Francis Fryer, jemuž na jeviští příliš nepomohl ani na poslední chvíli použitý dámský převlek. Zatímco majitel baru hledá způsob, jak by mohl nenápadně zmizet, Calamity Jane emocemi doslova nabitou situaci v přeplněném sále zachrání. Všem mužům, kteří neskrývají zklamání a rozhořčení, pohotově přislíbí, že přiveze známou pěveckou hvězdu až z Chicaga...

Zdařilou westernovou komedii o mladé ženě, která se chováním i oblékáním přizpůsobila drsnému prostředí Západu, natočil režisér David Butler. Spolu s dalšími tvůrci působivě "rozehrál" romantické a dobrodružné polohy, humor a vtip, stejně jako do příběhu zapojil i písničky, zpívané dvojicí hlavních představitelů.

Roli Calamity Jane vytvořila tehdy v Hollywoodu populární zpěvačka a herečka Doris Dayová (Miluj mě nebo mě opusť, Muž, který věděl příliš mnoho). Divokého Billa Hickoka ztvárnil Howard Keel, kterého diváci znají z filmu Líbej mě, Katko, anebo ze seriálu Dallas, kde ztvárnil postavu Claytona Farlowa.

Film získal v roce 1953 Oscara za nejlepší píseň Tajná láska (k níž hudbu napsal Sammy Fain a autorem textu je Paul Francis Webster).

Napište nám