Lída Baarová v milostné romanci z Malé Strany. Podle románu Ignáta Herrmanna.
Dále hrají: V. Borský, H. Haas, A. Dobrovolný, H. Monczáková, A. Třebovský a další. Scénář: J. Reiter, K. Lörsch a K. Dodal. Kamera J. Stallich. Režie M. J. Krňanský.

Do prostředí půvabné Malé Strany je zasazen sentimentální příběh malého úředníčka Pavla Čamrdy, který se na první pohled zamiluje do půvabné dívky Viktorky. Ukáže se, že je to dcera jeho představeného, samotného císařského rady. Zdá se, že jejich lásce nic nebrání. Po čase však přijíždí postarší bohatý příbuzný, kterému se Viktorka hned zalíbí....

Malostranský románek lásky s překážkami natočil režisér Miroslav Josef Krňanský, který tímto filmem zahájil řadu adaptací známých i méně známých děl Ignáta Herrmanna, populárního autora pražských příběhů. Připomeňme filmy Otec Kondelík a ženich Vejvara (1937), Pod jednou střechou (1938) a Artur a Leontýna (1940). Kariéra Pavla Čamrdy je starosvětský obrázek, který režisér realizoval s hlubokým pochopením jeho klidného dějového toku, s uměřeností a vkusem, který nikdy nesklouzl do banality. Herecky snímku dominoval Hugo Haas v postavě kancelisty Vokouna. Svou ojedinělou filmovou roli zde vytvořil první hlasatel pražského rozhlasu Adolf Dobrovolný. Mileneckou dvojici hráli Vladimír Borský a Lída Baarová. Film měl premiéru v kinech v prosinci 1931, televizní premiéru na obrazovce České televize má až nyní.

Napište nám