Iluze štěstí, která měla vydržet aspoň do rozednění. Slovenský film, oceněný čestným diplomem na MFF v Locarnu.
Hrají: J. Gýrová, J. Zelenohorská, S. Dančiak, M. Labuda, J. Pántik, V. Thielová, V. Durdík st., E. Suchánová, V. Polónyi a další. Režie P. Solan.

V přepychovém nočním podniku kdesi ve Vysokých Tatrách se jednoho večera sejde nesourodá společnost, složená z Čechů i Slováků. Jsou zde dvě mladé úřednice, které celý rok šetří na několik dnů bezstarostného života, dva mladí instalatéři, kteří hledají erotické dobrodružství, stavební mistr, jenž zpronevěřil výplatu svých podřízených, zneuznaný vynálezce a bývalý major britské armády, jenž neunesl politická příkoří poválečných časů a skončil jako alkoholik...

Psychologický snímek významného slovenského režiséra Petra Solana na malé ploše rozehrává působivou psychologickou sondu do myšlení lidí, tak či onak poznamenaných dobou, ve které žijí. Autentické atmosféry docílil režisér jednak s pomocí snímání kontaktního zvuku místo obvyklých studiových postsynchronů, jednak použitím několika kamer současně. Herci zároveň nebyli striktně vázáni textem scénáře a měli možnost improvizovat.

Napište nám