Jean-Louis Trintignant jako svědek i oběť zločinu hledá cestu z bludiště velkého bankovního podvodu. Francouzský finanční thriller.
Dále hrají: C. Deneuveová, C. Brasseur, M. Serrault, F. Perrot a další. Režie Christian de Chalonge.

Bankovní úředník Henri Rainier (Jean-Louis Trintignant) je předvolán k řediteli Miremantovi, který mu sděluje, že byl nedůsledný ve vedení účtů jejich klienta Chevaliera d´Avena a je s okamžitou platností propuštěn. Před odchodem z banky si ještě chce ze své kanceláře vyzvednout soukromé věci a poznámky, ale už k nim nemá přístup. V té chvíli Rainier ještě zdaleka netuší, že se stal nechtěným svědkem a vyhlédnutou obětí velkého bankovního podvodu. Posléze se snaží dobrat pravdy, odhalit skutečného viníka a především najít si novou práci a začít opět v klidu žít a pracovat. Neustálé střetávání s neviditelnou hydrou byrokracie a korupce, se systémem, kterému se jedinec může jen těžko postavit, ho ničí stále víc a víc.

Kriminální drama Peníze těch druhých získalo v roce 1978 několik významných francouzských ocenění - dva Césary za nejlepší film a režii a Cenu Louise Delluca.

Napište nám