Jindřich Plachta v úsměvné komedii o trampotách pražského drožkáře s láskou a sázkou.
Dále hrají: J. Dohnal, J. Dítětová, J. Marvan, H. Vítová, L. Pešek, R. Nasková, J. Vojta a další. Scénář: J. Mottl, M. Cikán. Kamera: J. Vegricht. Režie: Miroslav Cikán.

Česká filmová komedie o napravení mladého továrníka, který se nejprve z trucu, později z lásky k dceři pražského fiakristy Šourka, rozhodne vydělávat na živobytí těžkou fyzickou prací v cihelně. Šourek, který nevěří, že by to mladý muž dokázal, v sázce zastaví svého moudrého koně Karla....

Idylickou komedii o věrném přátelství člověka a koně natočil režisér Miroslav Cikán v nelehké době protektorátu - v roce 1942. Je postavena zejména na hereckém výkonu Jindřicha Plachty, který si zde s lidskou přesvědčivostí a laskavostí zahrál postavu rozpačitého, ale nesmírně dobráckého drožkáře, který bezmezně miluje svého zvířecího partnera. Ve filmu dále hraje ve své první roli Jana Dítětová, které tato role na dlouhou dobu určila typy postav, do nichž byla herečka stále znovu obsazována. V dalších rolích to byl Jiří Dohnal, Ladislav Pešek, Jaroslav Vojta, Růžena Nasková, Hana Vítová a Jaroslav Marvan. Kameramanem byl Julius Vegricht a hudbu složil Josef Stelibský.

Napište nám