Vlasta Burian jako bezvýznamný policejní úředník spadne rovnýma nohama do největšího detektivního případu své kariéry! Česká komedie.
Režie: Martin Frič. Scénář: Václav Wasserman. Hrají: Vlasta Burian, Rudolf Kadlec, Karel Dostal, Helena Bušová a další.

Policejní úředník Vincenc Babočka odjíždí na zotavenou do Karlových Varů. V té době sem přijíždí i bohatý mahárádža, který vlastní vzácné diamanty. O ty ho chce připravit banda podvodníků v čele se zločincem Weberem, který je k nerozeznání podobný Babočkovi. Samozřejmě dojde k záměně, a tak se Babočka ocitne přímo v centru mezinárodního gangu...

Ve svěží kriminální komedii Martina Friče z roku 1937 Tři vejce do skla exceluje nenapodobitelný komik Vlasta Burian, který se vyřádil hned ve třech rolích. Kromě detektiva Babočky a padoucha Webera si s chutí a neopakovatelným elánem zahrál i ruského knížete Nariškina, jenž mimořádně zbožňuje vodku. Ve skvělé uniformě carského důstojníka nádherně zazpíval "Oči čornyje" a předvedl skvělou parodii na kozáčka. V dalších rolích se setkáte s Rudolfem Kadlecem, Helenou Bušovou, Bohušem Záhorským, Theodorem Pištěkem a Jaroslavem Marvanem.

Napište nám