Kariéra v troskách a osobní život jakbysmet. Epizodní herec se snaží vyrovnat s neúspěchy na vícero frontách, ale smůla se mu stále lepí na paty.
Režie: Yves Robert. Scénář: Jean-Loup Dabadie, Yves Robert. Hrají: Marcello Mastroianni, Jean Rochefort, Françoise Fabian, Carla Gravina a další.
Buď zdráv, umělče!

Nicolas Montei je herec, který to však ve svých pětačtyřiceti dotáhl jen na představitele drobných epizodních rolí. Proto musí svůj příjem dohánět řadou malých "kšeftů". Žije v neustálém spěchu, zápasí s nedostatkem času, což se samozřejmě promítá i do jeho soukromého života. Ten je víc než neuspořádaný, protože problém není jen v čase, ale především ve zmatenosti citů a vztahů k ženám. Nicolasovi dělá starosti i jeho dospívající syn z prvního manželství, kterému otec velmi chybí. A Nicolas cítí, že stárne...

Vynikající hořké komedii režiséra Yvese Roberta vévodí Marcello Mastroianni a Jean Rochefort, dvě hvězdy, dvě osobnosti, které možná mnohé ve své herecké kariéře zažily na vlastní kůži. Film uvádí Česká televize v původním dabingu s Václavem Voskou.

Napište nám