Televizní zpracovaní hříčky bratří Čapků ve stylu commedie dell’arte na téma lásky, žárlivosti a zrady. Pořad uvádíme k nedávnému 135. výročí narození Josefa Čapka.
Režie: Miroslava Valová. Scénář: Rudolf Matys, Miroslava Valová. Hrají: Miroslav Masopust, Alfréd Strejček, Jiří Klem, Consuela Morávková a další.

Tragikomický příběh o lásce a intrikách byl inspirován commedií dell´arte, ze které jsou zachovány především typy charakteristické pro tento typ divadla. Již v této hříčce je vidět, že autoři nepodléhali iluzím o divadelním zákulisí.

Gilles (M. Masopust) a Trivalin (A. Strejček) jsou rivalové v lásce k mladé a krásné dívce Isabelle (C. Morávková). Intrikán Brighella (J. Klem) toho obratně využije a oba mladé muže proti sobě poštve. Namluví jim, že je Isabella miluje. Oba se rozhodnou, že ji unesou. Když Gilles najde Isabellu v Trivalinově náručí, vyzve ho na souboj. Zasáhne Zerbine (J. Andresíková), které Gilles dluží peníze. Souboj se však koná, Gilles umírá a lstivý Brighella s Isabellou odjede...

Televizní adaptaci jednoaktové divadelní hry bratří Čapků uvádíme u příležitosti 135. výročí narození jednoho z nich - významného malíře, grafika, knižního ilustrátora a spisovatele - Josefa Čapka.

Napište nám