Jiřina Bohdalová v populární komedii Divadla na Vinohradech z pera dramatika a scenáristy Jiřího Hubače.
Režie: Václav Hudeček. Hrají: Stanislava Bartošová-Wanatowiczová, Jiřina Bohdalová, Jaromír Hanzlík, Milan Klásek a další.

První původní divadelní hra renomovaného televizního scenáristy Jiřího Hubače se jmenovala Dům na nebesích. Premiéru měla na podzim roku 1980 v Divadle na Vinohradech a hlavní roli v ní hrála Jiřina Bohdalová. Dnes slavný titul vznikl vlastně kvůli ní, protože postavu Kláry napsal autor přímo pro ni. S dokonalou znalostí toho, co herečka umí a jaký je její lidský a herecký typus.

Jiřina Bohdalová tak měla opět po čase na jevišti možnost dokázat šířku svého hereckého talentu, který suverénně zahrnuje i tragikomické polohy. Inscenace se stala rázem jedním z nejpopulárnějších titulů divadelní Prahy. A to i pro autorovu schopnost vyprávět o tzv. obyčejných věcech lidského života.

Znovu tedy budeme moci sledovat příběh stárnoucí ženské z bufetu - Kláry, která celý život pečuje o svoji rodinu. Hodného, i když jednoduššího bratra Fandy i záletného otce, který za sebou zanechává zástupy bývalých milenek a jejich dětí. A celý život sní o tom, že si koupí dům, v němž bydlí v nájmu – svůj dům na nebesích...

Napište nám