Televizní inscenace o osudovém setkání dvou lidí po pětadvaceti letech.
Režie: Rudolf Tesáček. Scénář: Lenka Hašková. Hrají: Vlasta Fialová, Svatopluk Beneš, Marie Rosůlková, Rudolf Chromek a další.

Hluboce lidský příběh nečekaného osudového setkání dvou starých lidí po pětadvaceti letech. Marie Kořánová a lékárník Tříska mají společné vzpomínky na dramatický konec války, která je oba dva velmi poznamenala. Kořánové vzala muže i dva syny, lékárníkovi syna a svědomí. Teď se osamocení a nemocní setkávají v domově důchodců. Ani jednomu z nich není dopřáno zapomenout. Oba jsou obklopeni vrstevníky - spolubydlícími, jejichž myšlení a jednání, ovlivněné životními podmínkami a zkušenostmi, je ukázkou toho, jak bolavé je vyrovnání se s vlastní minulostí.

Scénář, napsaný podle vlastního románu novinářkou Lenkou Haškovou, natočil režisér Rudolf Tesáček. Zajímavé téma bylo na tehdejší dobu nezvykle kontroverzně pojato a na jeho opakování nebyl zájem. Mimořádnou hereckou příležitost dostala v roli Marie Vlasta Fialová. Lékárníka ztvárnil Svatopluk Beneš. V menších rolích zazářily Marie Pavlíková a Marie Rosůlková.

Napište nám