43 minut

30. října 2017

Obsah dílu

Nevyřízené účty — Zásahovka v akci — Falešné hranice

Části dílu

01:05
Nevyřízené účty
    Předseda SPD Tomio Okamura se profiluje myšlenkou přímé demokracie. Přitom uráží a selektuje novináře, kteří si dovolili informovat o jeho problémech s financováním bývalé strany. To je ale v demokracii základní novinářská povinnost. Do svého volebního štábu tak vedle řady dalších nepustil ani reportérku našeho pořadu s odůvodněním, že jsme podvodníci. Příval jeho nadávek způsobila naše reportáž z roku 2015. Ani po dvou letech na ni není nutné nic měnit, přestože policie případ odložila. Natáčeli reportéři Tereza Strnadová a David Macháček.
    19:10
    Zásahovka v akci
      Co bude s veliteli zásahové jednotky, kteří v černém mercedesu zablokovali řidiče a poté na něj vytáhli pistoli? Mafiánský způsob zásahu, který zaznamenala šoférova kamera, obletěl sociální sítě a dostal se i do médií. Policisté jsou vyšetřováni Generální inspekcí bezpečnostních sborů, ale nejsou postaveni mimo službu. Hovořit s námi nechtěli, na rozdíl od napadeného řidiče, který nám jako jedinému médiu poskytl o svém zážitku z plzeňské výpadovky rozhovor. Natáčel reportér Jiří Leschtina.
      31:56
      Falešné hranice
        Stovky lidí v kriminálech, tisíce zničených životů. To měla na svědomí jedna z nejdůmyslnějších lstí komunistického režimu s krycím názvem Kameny. Lidé prchající z totalitního Československa na Západ se domnívali, že už jsou za hranicemi. Minuli hraniční závory a vypovídali americkým vojákům. Netušili ale, že za hraničními kameny ve skutečnosti nejsou a že důstojníci v amerických uniformách jsou převlečení příslušníci StB. Historičce Václavě Jandečkové se podařilo vypátrat poslední žijící oběti této kruté akce. Natáčel reportér David Vondráček
        Přehrát celé video
        Stopáž42 minut
        Další díl
        6. listopadu 2017

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám