41 minut

18. září 2017

Obsah dílu

Kancléřská záruka — Boj o vodu II. — Pragovky hledají střechu

Části dílu

00:54
Kancléřská záruka
    Firmu Liglass Trading proslavil mezinárodní skandál v Kyrgyzstánu. Do té doby nebyla veřejně známá. Zaručil se za ní kancléř Vratislav Mynář a firma vyhrála miliardovou zakázku na výstavbu vodních elektráren v bývalé sovětské republice. Firma v oboru nepodniká, kancléř se ovšem hájil tím, že si ji nechal prověřit a nic negativního nenašel. My jsme teď zjistili, že se spokojil s neúplnými informacemi. Natáčel reportér David Havlík.
    15:41
    Boj o vodu II.
      Minulý týden rozhodoval okresní soud ve Zlíně o obchodní smlouvě, která má strategický význam. Jestli lze ponechat Veolii správu pitné vody na Zlínsku. Privatizaci vodáren a kanalizací zpochybnil už loni Vrchní soud v Olomouci. Politici vodu podle něj před třinácti lety prodali nemravným způsobem, dnešní zástupci obcí by smlouvu chtěli vypovědět. Jenže to není tak snadné, natáčel reportér David Macháček.
      27:21
      Pragovky hledají střechu
        Osud sběratele Pragovek pana Příhody má stále nové peripetie. Jeho unikátní sbírka chátrá, dlouho se k ní kvůli rodinným sporům nemohl dostat. Teď už ke svým autům může, ale podle soudu je musí někam vystěhovat. Kam s více než stovkou veteránů a rozsáhlým historickým archivem je otázka, která zaměstnává nejen jeho, ale i veřejné instituce. Natáčel reportér Mirek Petráček.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        25. září 2017

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám