Na začátku jsem měl trochu obavy, jak všechno zvládneme, ale když už jsme skočili do vody, museli jsme plavat. Příprava byla náročná a pečlivá – od první myšlenky s kamarádem scenáristou Honzou Hlaváčem až po tvorbu námětu a scénáře s režisérem Zdeňkem Gawlikem.

Samotné natáčení bylo vlastně poměrně krátké ve srovnání s obrovským množstvím práce odvedené před zahájením natáčení, ale i po natáčení ve střižnách ČT a našem domovském nahrávacím studiu. Jsem vděčný každému, kdo přiložil ruku k dílu, protože to nepovažuju, v dnešní době obzvlášť, za samozřejmost.

Natáčení filmu bylo určitou inventurou mého života a přineslo mi kupu zážitků, chvíle napětí i silná dojetí. Věděl jsem, že mám skvělou kapelu, ale uvědomil jsem si až během vzniku filmu, jak moc se máme rádi.

Je mi trochu líto, že už je po všem, protože se mi po filmovém štábu a frmolu natáčecích dní stýská už teď. Ale na nostalgii nemám příliš čas, protože už brzy po premiéře filmu nás čeká vydání a křest nového dvojalba s 30 písničkami, které bude hodně speciální a na jehož dokončení usilovně pracujeme.