Vyhledávání v archivu reportáží
Mražené sýrové pizzy
20. 5. 2025
Oříškové pomazánky najdeme v obchodech v různých variantách – my spolu s odbornicemi a dětmi ochutnáme pět vzorků. Kolik obsahují oříšků a cukru a jak si na nich pochutnáme?
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Mražené dorty
14. 1. 2025
V obchodech můžeme koupit hluboce zmrazené dorty různých druhů. Podle výrobců je stačí nechat několik hodin povolit a můžeme je podávat. Jak budou takové dorty vypadat a chutnat vyzkoušíme spolu s cukrářkou a odbornicí na výživu.
Autor reportáže: Tereza Hellerová
Mražené štiky a lososi
23. 1. 2024
Mražené ryby jsou pohodlným způsobem, jak můžeme v našich zeměpisných končinách mořské plody nakupovat a skladovat. Pokud sáhneme po mražených lososech a štikách, nepřineseme si domů ale více vody než masa samotného? A můžeme se spolehnout na zdravotní nezávadnost ryb? To vyzkoušela redakce časopisu dTest.
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Mražená zelenina
21. 3. 2023
Ať už připravujeme třeba rizoto, těstovinový salát nebo polévku, vaření nám usnadní mražená zelenina. A rozhodně je nedílnou surovinou při pečení masa na svíčkovou. Jak obstojí mražené zeleninové směsi z obchodů v senzorických a mikrobiologických testech, vyzkoušela redakce časopisu dTest.
Autor reportáže: Eva Potužníková
Mražené tresky
2. 2. 2021
Tresky patří k nejlovenějším mořským rybám a jejich bílé maso chutná i dětem. Jak jsou na tom ale mražené tresky s obsahem těžkých kovů a solí? Není v nich přidaná voda? Na to se zaměřila redakce časopisu dTest u vzorků z českých obchodů.
Autor reportáže: Magdalena Havlíková
Ovocné knedlíky
15. 5. 2019
K výrobě domácích ovocných knedlíků potřebujeme pár základních surovin na přípravu těsta a pak už jen čerstvé ovoce. Jak chutnají a z jakých surovin jsou vyrobeny mražené polotovary? Do ochutnávky jsme nakoupili šest druhů ovocných knedlíků.
Autor reportáže: Iveta Fialová
Mražené ryby
1. 11. 2017
Čerstvé jsou dražší, v obchodě proto často saháme po rybách mražených. Mražená ryba ale nemusí obsahovat jenom rybí maso, ale i velké množství vody. Co všechno mražené ryby obsahují a jak chutnají? Vyzkoušeli jsme to.
Autor reportáže: Marcela Avramopulu
Zmražené kuřecí nugety
18. 10. 2017
Mražených rychlovek je spousta. Pizzy, plněné knedlíky nebo rybí prsty. Tentokrát jsme se zaměřili na oblíbené kuřecí nugety. Dají se najít kvalitní produkty plné masa, nebo nám výrobci prodávají jen škrob a mouku?
Autor reportáže: Marcela Avramopulu
Mražená zelenina
7. 3. 2017
I když je na pultech obchodů celoročně pestrá nabídka čerstvé zeleniny, po mražené v sáčcích občas také sáhneme. Jak kvalitní směsi si ale domů přineseme, zjišťovali redaktoři MF Dnes.
Autor reportáže: Dáša Horká
Ovocné knedlíky
29. 4. 2014
Co když nemáme čas nebo chuť něco si uvařit a ani se nám nechce zajít do oblíbené restaurace? Rychlejší a levnější variantou může být nákup mraženého nebo chlazeného polotovaru. Redaktoři Mladé fronty Dnes se proto tentokrát v testu zabývali ovocnými knedlíky.
Autor reportáže: Vlado Štancel