Kauzy


Přetoky

25. 4. 2024

Na střeše svých domů mají solární panely. Vyrobenou energii, kterou nespotřebují, proto chtěli majitelé domů prodávat. Na výkup přebytků uzavřeli smlouvy s firmou, která za ně nabízela zajímavé fixní ceny. Jenže firma začala zákazníkům ceny za přebytky snižovat.

Autor reportáže: Tereza Hellerová


Prověření řemeslníci

24. 4. 2024

Sháněli kvalitní řemeslníky a na pomoc si vzali internetové katalogy. Očekávali, že v nich najdou jen ověřené profesionály, Ale výsledky práce tomu vůbec neodpovídaly. Jak důkladně internetové portály ověřují dovednosti a spolehlivost řemeslník?

Autor reportáže: Jana Gerleová


Mobilní dům

22. 4. 2024

Partneři si vzali hypotéku na mobilní dům. Dodavatel ho přivezl, kvůli závadám ho ale zase odvezl. Jenže pak ho ani neopravil, ani nevrátil zákazníkům peníze. Ti tak platí hypotéku na dům, ve kterém nemohou bydlet.

Autor reportáže: Bohunka Fraňková


Dluhopisy II

18. 4. 2024

Včera jsme vysílali reportáž o lidech, kteří přišli o peníze investované do firemních dluhopisů. Společnost skončila v insolvenci a peníze jsou neznámo kde. Jakou zodpovědnost nesou finanční poradci, kteří svým klientům tyto riskantní investice doporučili?

Autor reportáže: Bohunka Fraňková


Dluhopisy I

17. 4. 2024

Žena na mateřské sháněla možnost přivýdělku a přihlásila se na pohovor. Namísto nabídky zaměstnání ale absolvovala školení a následně jí nabídli firemní dluhopisy. Pod vlivem školení se to zdálo jako dobrý nápad. Ovšem stejně jako stovky dalších lidí přišla žena následně o všechny vložené peníze.

Autor reportáže: Bohunka Fraňková


Hodinky I

16. 4. 2024

Hodinky měly kromě měření času zvládat i monitorovat sportovní aktivity včetně plavání. Přestože je prodejce nabízel jako vodotěsné, když přestaly fungovat, zamítl reklamaci právě proto, že je v nich voda.

Autor reportáže: Šárka Němcová


E-shop

15. 4. 2024

Zákazníkům se líbilo zboží na e-shopu. Zaplatili předem a prodejce jim sliboval dodání do 10 dnů. Jenže namísto zboží přicházely jen omluvné e-maily. Když zákazníkům došla trpělivost, tak smlouvy vypověděli, ale vrácení peněz se nedočkali.

Autor reportáže: Jana Gerleová


Střelba

11. 4. 2024

Když někdo ustřelil vrcholek stromu, zavolal majitel pozemku policii. Jenže ta případ odložila. Střelba na stromy v obydlené oblasti ale pokračuje.

Autor reportáže: Vít Hlásenský


Náhon III

10. 4. 2024

Znovu se vracíme k případu, který začal snahou ženy prodat pozemek. Kvůli problémům s vlastnictvím části zahrady ale z prodeje sešlo a vše pak pokračovalo výhrůžkami ze strany realitního makléře.

Autor reportáže: Magdalena Havlíková


Opuštěný dům

8. 4. 2024

Opuštěný dům v zástavbě rodinných domů chátrá, ale také se plní odpadky a přitahuje nežádoucí pozornost hlodavců i osob bez domova. Jak se mohou sousedé bránit?

Autor reportáže: Kristýna Augustová


Vyhledávání v archivu reportáží