Národní parky

26. 2. 2023

Už dlouho jsme spolu v Objektivu nenavštívili Švédsko, tentokrát to napravíme. A bude to cesta, jak jinak, do přírody. Autor reportáže Marek Baštýř nás vezme do dvou národních parků.

videoNárodní parky
...
video video

Národní parky

Mapa

Přejít na obsah dílu


Stockholm a Švédové

7. 4. 2019

Karel Čapek nazval jednu kapitolu svojí knížky Cesta na sever, Stockholm a Švédové. No a přesně tím směrem se budeme v naší reportáži ubírat i my. Vydáme nejen do spletitých uliček švédského hlavního města, ale během oslav slunovratu se autor poslední reportáže Miroslav Čapek pokusí maličko nahlodat mýtus o uzavřené a nepřístupné švédské povaze.

videoŠvédsko: Stockholm a Švédové
...
video video

Švédsko: Stockholm a Švédové

Mapa

Přejít na obsah dílu


Uppsala

17. 2. 2019

Na závěr vyrazíme do Švédska. Dozvíme se, proč jsou tam domy červené a co jsou to runové kameny. Na jihovýchodě země ve městě Uppsala, které patří mezi největší a nejvýznamnější města Švédska, nás čekají ta nejzajímavější místa.

videoŠvédsko: Uppsala
...
video video

Švédsko: Uppsala

Mapa

Přejít na obsah dílu


Skandinávie na motorce

30. 4. 2017

Když se skupina mladých lidí rozhodne vyrazit za dobrodružstvím, asi je jen máloco dokáže zastavit. Vyrazíme na cestu na sever Evropy na starých motorkách, cílem bude místo, které je památníkem starých vraků. Naštěstí tam žádné nepřibyly.

videoFinsko: Skandinávie na motorce
...
video video

Finsko: Skandinávie na motorce

Mapa

Přejít na obsah dílu


Göteborg

27. 9. 2015

První reportáž nás dnes vezme na sever Evropy, do švédského Göteborgu. Město leží na pobřeží, v průlivu Kattegat a to z něj činí strategický přístav – největší ve Skandinávii. Nejoblíbenějším dopravním prostředkem ve městě jsou jednoznačně tramvaje, které se vyznačují typicky modrou barvou. Při návštěvě města ale budete mít pocit, že spíše než tramvají tu každý jezdí na kole.

videoGöteborg
...
video video

Göteborg

Mapa

Přejít na obsah dílu


Zastavení ve Skandinávii

17. 8. 2014

Švédský sochař, česká manželka, divoká příroda Skandinávie a jeden suchý pařez. Takto by se dal ve zkratce opsat příběh naší následující reportáže. Objektiv ale nepřináší zkratky. Naopak, my hledáme to, co jiní nevidí. Podívejte se na následující reportáž. Malé zastavení na severu Evropy vám odhalí mnohem víc.

videoZastavení ve Skandinávii
...
video video

Zastavení ve Skandinávii

Mapa

Přejít na obsah dílu


Laponsko

19. 1. 2014

Jednou za čas pro Objektiv natočí reportáž kolega ze sportovní redakce Stanislav Bartůšek. A vždycky jde o nějakou výzvu, kterou by nezvládl úplně každý. Tentokrát vás Standa vezme do Laponska. Laponsko je jedinou rozlehlou destinací s divokou přírodou na evropské pevnině. Rozkládá se na historickém území obývaném kmeny Sámů. V současnosti zasahuje do oblastí za polárním kruhem čtyř států: Švédska, Norska, Finska, a Ruska. Tu švédskou navštívil a roli mushera si mimo jiné vyzkoušel právě i Stanislav Bartůšek.

videoLaponsko
...
video video

Laponsko

Mapa

Přejít na obsah dílu