
14/16 Snídaně v trávě
Obsah dílu
Kremrole — Pečené jehněčí — Hrášková polévka
Části dílu
Příprava: 30 minut; Chlazení: 1 hodina nebo přes noc; Pečení: 15 minut
350 g hladké mouky
250 g másla + na pomazání trubiček
1 žloutek
1 lžíce octa
100 ml smetany ke šlehání
1 vejce
Na náplň
5 bílků
špetka soli
320 g krupicového cukru
moučkový cukr na ozdobu
Příprava: 20 minut; Marinování: 20 minut; Pečení: 4 hodiny
125 ml bílého vinného octa
90 g tmavého cukru
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2kg jehněčí ramínko (plecko) s kostí
8 snítek rozmarýnu
2 hlavičky česneku
Na omáčku
1 lžíce hladké mouky
350 ml drůbežího vývaru
1 lžíce kaparů, nasekaných
Příprava: 20 minut; Vaření: 5 minut
1 lžíce másla
2 šalotky, nakrájené najemno
370 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g mraženého nebo čerstvého hrášku – asi 1 kg lusků
120 g crème fraîche
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
čerstvá bazalka a hrachové výhonky k podávání
olivový olej na ozdobu
bageta nebo rohlík na minitoustíky
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín