27 minut

13/16 Olivy v Ligurii

Obsah dílu

Těstoviny s olivami, cherry rajčátky a kozím sýrem — Koláč s olivovým olejem — Pečená dýně nadívaná houbami

Části dílu

01:31
Těstoviny s olivami, cherry rajčátky a kozím sýrem
    Pro 4–6 osob; Příprava: 30 minut
    750 g cherry rajčátek
    350 g vypeckovaných velkých zelených sicilských oliv
    2 lžíce hnědého cukru
    60 ml červeného vinného octa extra panenský olivový olej
    500 g těstovin
    200 g čerstvého kozího sýra lístky hladké petrželky, k podávání sůl a čerstvě namletý pepř
    08:26
    Koláč s olivovým olejem
      Pro 8 osob
      Příprava: 15 minut; Pečení: 50 minut
      150 g krupicového cukru kůra z 1 citronu špeku soli
      80 ml suchého bílého vína Marsala
      80 ml mléka
      160 ml olivového oleje + na vymazání formy
      1 lžíce prášku do pečiva
      195 g polohrubé mouky
      Na krém:
      500 g mascarpone
      2 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
      40 g prosátého moučkového cukru
      + jahody, maliny, borůvky k podávání
      18:00
      Pečená dýně nadívaná houbami
        Pro 8 osob
        Příprava: 35 minut; Pečení: 1,5 hodiny
        2 lžíce másla
        2 lžíce olivového oleje
        2 cibule, nakrájené nadrobno
        3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
        350 g čerstvých lesních hub, očištěných a nakrájených na tenké plátky (nebo 120 g sušených hub namočených do 125 ml vlažné vody) sůl a bílý pepř
        650 g mascarpone
        350 g ementálu, nastrouhaného
        120 g parmazánu, nastrouhaného
        3 vejce, ušlehaná
        1 lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
        2 lžíce másla
        8 plátků bílého chleba, bez kůrek, nejlépe den starého, nakrájeného na kousky
        1 dýně hokkaido (asi 2 kg), odříznutý vršek (ten si schovám) a vydlabaná semínka
        Přehrát celé video
        Stopáž26 minut
        Další díl
        14/16 Snídaně v trávě

        Přehled dílů

        32 dostupných

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám