
13/16 Olivy v Ligurii
Obsah dílu
Těstoviny s olivami, cherry rajčátky a kozím sýrem — Koláč s olivovým olejem — Pečená dýně nadívaná houbami
Části dílu
750 g cherry rajčátek
350 g vypeckovaných velkých zelených sicilských oliv
2 lžíce hnědého cukru
60 ml červeného vinného octa
extra panenský olivový olej
500 g těstovin
200 g čerstvého kozího sýra
lístky hladké petrželky, k podávání
sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava: 15 minut; Pečení: 50 minut
150 g krupicového cukru
kůra z 1 citronu
špeku soli
80 ml suchého bílého vína Marsala
80 ml mléka
160 ml olivového oleje + na vymazání formy
1 lžíce prášku do pečiva
195 g polohrubé mouky
Na krém:
500 g mascarpone
2 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
40 g prosátého moučkového cukru
+ jahody, maliny, borůvky k podávání
Příprava: 35 minut; Pečení: 1,5 hodiny
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
350 g čerstvých lesních hub, očištěných a nakrájených na tenké plátky (nebo 120 g sušených hub namočených do 125 ml vlažné vody)
sůl a bílý pepř
650 g mascarpone
350 g ementálu, nastrouhaného
120 g parmazánu, nastrouhaného
3 vejce, ušlehaná
1 lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžíce másla
8 plátků bílého chleba, bez kůrek, nejlépe den starého, nakrájeného na kousky
1 dýně hokkaido (asi 2 kg), odříznutý vršek (ten si schovám) a vydlabaná semínka
Přehled dílů
1/16 Šťastný nový rok
II. řada
Utopenci — Pistáciové sušenky — Paprikáš
2/16 Na parníku
II. řada
Pljeskavica s ajvarem — Krkovičky s medovopivní BBQ omáčkou a jablečným kečupem — Grilované kuře s ledovým salátem s modrým sýrem a cibulkou
3/16 Hnízdění
II. řada
Pomalu pečená vepřová plec — Sulc — Karbanátky
4/16 Když jím za dva
II. řada
Těstoviny s ricottou, citronovou kůrou a tymiánem — Marinovaný grilovaný losos — Dort Mississippi
5/16 Jídla pro duši
II. řada
Dýňový cheesecake — Líčka na víně s bramborovou kaší — Slepičí polévka
6/16 Nejlepší pesto na světě
II. řada
Toskánská rajčatová polévka — Pesto — Domácí těstoviny
7/16 V Itálii na lanýžích
II. řada
Dušené vepřové nadivoko — Parmazánové rizoto — Míchaná vajíčka
8/16 Moje panelstory
II. řada
Francouzské brambory — Hrachovka s krutony a Skořicové lívanečky — Pohár Věra
9/16 Halušky ze Závady
II. řada
Halušky s brynzou — Gróbská husí stehna s lokšemi — Džatky s mákem
10/16 Rodinný přebor
II. řada
Pečené koleno — Bramboráky — Nakládaný hermelín