Maso

Club sendvič

1 kuřecí prso z farmářského kuřete
Olej
Plátky slaniny farmářské
2 velká bio vejce

Na majonézu:
2 žloutky z čerstvého bio vejce
Špetka soli
¼ lžičky dijonské hořčice
Kapka bílého vinného octa
150 ml řepkového oleje bio

Na kompletaci:
2 plátky bílého toastového chleba
2 plátky tmavého toastového chleba
Upečené prso
Upečená slanina
Rajče
Listy salátu little gem
Domácí majonéza

Na salát:
Směs různých zelených listů dle sezóny

Na citrusový dresink:
½ citronu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
70 ml olivového oleje
Sůl
Pepř

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, z obou stran opečeme a následně dáme dopéct do trouby. Po upečení prsa nakrájíme na plátky.

Ze dvou žloutků, oleje, hořčice a octa uděláme domácí majonézu. Důležité je vmíchávat olej pomalu do žloutků, abychom dosáhli ideální textury.

Do sendviče si uděláme i dvě volská oka a opečeme slaninu, kterou pak necháme na ubrousku okapat. Dále si na pánvi opečeme tmavý i světlý toastový chléb.

Ze všech ingrediencí složíme sendvič v tomto pořadí: chléb, majonéza, list salátu, kuře, chléb, majonéza, rajče, vejce, majonéza, chléb. Na konec ořízneme okraje a uděláme trojúhelníky.

Jako přílohu podáváme směs různých druhů salátů s dresinkem. Listy salátů omyjeme a důkladně osušíme. Dresink uděláme z dijonské hořčice, citrónové šťávy, medu a olivového oleje. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl