Těstoviny

Bavorské käsespätzle s pórkem v tempuře

3 vejce
120 ml mléka
250 g hladké mouky
sůl
pepř
1 lžíce rostlinného oleje
100 g ementálu
100 ml smetany

Na pórek:

100 g pórku
2 lžíce škrobové mouky tempura
300 ml slunečnicového oleje
300 ml lanýžového oleje

Z hladké mouky, vajec, mléka, soli a pepře vymíchejte polotuhé těsto. Na hrnec s vroucí vodou položte struhadlo na halušky, přes které nechte těsto po kouskách prokapat do vody. Spätzle jsou uvařené, když vyplavou na hladinu. Trvá to jen pár minut.

K uvařeným spätzlím přidejte nastrouhaný sýr a smetanu. Vše promíchejte a dejte zapéct do trouby rozehřáté na 170 stupňů.

Pórek nakrájejte na nudličky, obalte jej v tempuře a zprudka osmažte v oleji. Hotové bavorské käsespätzle podávejte se smaženým pórkem a pokapané lanýžovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl