170 g choriza
100 g slaniny pancetta
3 stroužky česneku
1 cibule
1 červená paprika
Tymián
Sušené chilli papričky
570 g kulaté rýže
1 lžička papriky mleté
125 ml bílého vína
1,2 l kuřecího vývaru
4 vykostěná kuřecí stehna bez kůže
16 ks srdcovek
100 g zeleného hrášku
4 rajčata
120 ml olivový olej
3 tygří krevety
400 g kalamár
Petrželová nať
Sůl
Pepř
Šafrán

Na olivovém oleji orestujeme chorizo a slaninu. Přidáme nakrájený česnek, cibuli, papriku, tymián a sušené chilli. Do tohoto základu vsypeme rýži a promícháme, přidáme mletou papriku a šafrán.

Chvíli obsah pánve opékáme nasucho, pak vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem a necháme vařit. Přidáme nakrájené kuřecí maso a po nějaké době i srdcovky. Počkáme, až se otevřou, přidáme hrášek, rajčata a nakrájenou petržel. Servírujeme s orestovanými krevetami a kalamáry.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl