Moučníky a cukroví

Tvarohový koláč s ovocem

1 chlazené křehké těsto
2 vaničky tučného tvarohu
2 vejce
vanilkový cukr
400 g ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)

Na drobenku:
50 g másla
Hladká mouka
Cukr

Použijeme kupované chlazené křehké těsto, které rozložíme do formy, uhladíme a propícháme vidličkou, aby se při pečení nenafouklo.

Pak si připravíme náplň a žmolenku. Na náplň smícháme tvaroh s vejcem a vanilkovým cukrem, na žmolenku propracujeme máslo s moukou a cukrem.

Těsto potřeme tvarohem a posypeme ovocem a žmolenkou. Pečeme 35 až 40 minut na 190 stupňů. Aby se nám koláč nerozlomil, po upečení ho ve formě necháme cca 10 až 15 minut vychladnout.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl