Saláty

Italský chlebový salát

600 g italského bílého chleba
10 lžic oleje
800 g masitých rajčat
1 žlutá paprika
1 červená cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce kaparů
Bazalka
100 g parmezánu

Dresink na zalití chleba:
2 lžíce červeného vinného octa
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce vody

Zálivka na salát:
4 lžíce červeného vinného octa
10 lžic olivového oleje
Sůl
Pepř

Chléb – může být i starší – nakrájejte na kostky a dozlatova opečte na olivovém oleji. Opečený chleba dejte do mísy, zakapejte zálivkou z červeného vinného octa, balzamikového oleje a vody, promíchejte a nechte odležet.

Rajčata zbavte středů a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte také papriku, cibuli a česnek a vše smíchejte s chlebem. Přidejte kapary a zalijte dresinkem z octa, olivového oleje, soli a pepře. Salát podávejte s natrhanou bazalkou a s parmezánem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl