Zeleninová jídla

Špenátový fatayer

250 g hladké mouky
1 lžičky soli
3 lžíce slunečnicového oleje
60 ml vody

Na náplň:
2 lžičky olivového oleje
1 malá cibule
250 g listového špenátu
100 g sýra feta
3 lžíce citronové šťávy
Pepř
Sůl
Koření Sumac

Na pánvi s olejem orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme. Špenát vymačkáme, aby v něm nezůstala voda, smícháme se sýrem feta a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Z hladké mouky, soli, oleje a vody si uděláme těsto a necháme ho chvíli odpočinout. Poté ho rozválíme a vykrájíme z něj kolečka.

Náplň rozdělíme na kolečka, vytvoříme taštičky a pečeme 10 až 15 minut při 190 stupních.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl