Zeleninová jídla

Pečené brambory s dipy

1,5 kg nových malých brambor
olivový olej
2 lžíce nasekaných bylinek
sůl
pepř

Na dipy

1 svazek ředkviček
4 vejce
½ vaničky řeřichy
250 ml kysané smetany
100 g majonézy
250 g matesů
1 svazek jarních cibulek
1 lžíce kari
1 lžíce citronové šťávy
250 g bílého jogurtu
sůl
pepř
cukr

Brambory rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, posypejte nasekanými bylinkami, osolte a opepřete. Pečte je na 200 stupňů doměkka a dozlatova. Během pečení je občas otočte.

První dip si udělejte z vajec, ředkviček, majonézy a zakysané smetany. Dochuťte jej solí, pepřem a řeřichou.

Druhý dip udělejte z orestované jarní cibulky s kari kořením, matesů a jogurtu. Ochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl