Maso
Kořeněná panenka s petrželovým pestem
600 g vepřové panenky
Kořenící pasta:
1 lžička semínek koriandru
1 lžička kmínu
1 lžička římského kmínu
Chilli papričky
Olivový olej
SůlPesto:
150 g listové petržele
150 g mandlí
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
Sůl
Na panenku si orestujeme koriandr, kmín a chilli. Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme římský kmín, olej a sůl. Ze všeho utřeme pastu, se kterou potřeme panenku.
Panenku ze všech stran opečeme na pánvi a dáme na 8 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Podáváme s pestem, které připravíme z petržele, mandlí, česneku, olivového oleje, dijonské hořčice a medu.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů