Těstoviny

Ravioly na sladko

Těsto na ravioly
300 g mražených jahod
200 g želírovacího cukru
Citronová kůra
80 g ricoty
80 ml javorového sirupu
1 limetka

Část jahod rozehřejeme spolu s cukrem v rendlíku. Až se prohřejí, ochutíme je citronovou kůrou a promixujeme. Do rozmixovaných jahod přidáme ještě celé jahody a necháme směs vychladnout.

Raviolové těsto vyválíme a nařežeme na větší čtverce. Jahodovou směs a ricotu dáme na čtvereček, který přehneme na trojúhelník. Kraje spojíme vidličkou a dáme povaříme 5 až 6 minut ve vroucí vodě.

Mezitím rozehřejeme limetkovou šťávu a javorový sirup. Do omáčky pak dáme hotové ravioly, které ještě ozdobíme ricotou a jahodovou směsí.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl