Těstoviny

Domácí ravioly

Těsto na ravioly
200 g rukoly
50 g parmezánu
200 g ricoty
25 g opražených piniových oříšků
Sůl

Rukolu nakrájíme a smícháme s nastrouhaným sýrem, ricotou a oříšky, čímž nám vznikne náplň.

Raviolové těsto tence vyválíme a rozkrájíme na čtverečky. Náplň dáme mezi dva čtverečky a jejich kraje spojíme vidličkou. Hotové ravioly povaříme ve vroucí vodě 3 až 4 minuty.

Ravioly na talíři polijeme omáčkou a pokapeme pestem.

Pesto

Rukola
Česnek
Parmezán
Olivový olej

Rukolu zbavíme tvrdších stonků a dáme do mixéru. Přidáme k ní česnek, pražené piniové oříšky, sýr a olej. Ingredience rozmixujeme do konzistence pesta.

Omáčka

100 ml smetany
Parmezán
Sůl
Pepř

Smetanu a parmezán rozehřejeme v pánvi.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl