Zeleninová jídla

Pivní omeleta se špenátem

Čerstvý listový špenát
1 cibule
4 vejce
1 lžíce másla
50 ml světlého piva
Sůl
Pepř
Olej
100 g hermelínu
Pažitka

Cibulku nakrájíme najemno a orestujeme. Žloutky a bílky oddělíme a dáme do dvou mís. K žloutkům dáme pivo, nahrubo nakrájený špenát, orestovanou cibulku a sůl. Bílky osolíme a ušleháme do sněhu. Potom je jemně vmícháme do směsi se žloutky.

Těsto vlijeme na pánev s rozehřátým olejem a povrch posypeme sýrem. Pečeme přikryté poklicí 5 – 6 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Nakonec omeletu posypeme nasekanou pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl