Maso

Hovězí líčka po burgundsku

800 g hovězích líček
Sůl
Pepř
Hladká mouka
Olej
80 g mrkve
80 g celeru
80 g petržele
3 cibule
4 stroužky česneku
50 g žampionů
100 g nakládaných cibulek
2 filety ančoviček
2 snítky tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 snítka šalvěje
1 l hovězího vývaru
½ červeného vína
80 g másla
Nové koření
Bobkový list

Líčka naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zatáhneme v hrnci na oleji s máslem. Poté je vyndáme a do hrnce po líčkách přilijeme olej a přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer, bobkový list, nové koření, na čtvrtky nakrájené žampiony, šalvěj, rozmarýn, tymián a nahrubo nakrájenou cibuli. Dále přisypeme nakrájený česnek, nakládané cibulky a ančovičky. Orestujeme, přilijeme víno a vývar, přiklopíme a dáme do trouby. Dusíme 3 hodiny při 120 stupních.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl