Maso

Králičí hřbety s hořčicí a bylinkami

1 kg králičích hřbetů
4 lžíce hrubozrnné hořčice
1 hrst sekané petrželky
1 hrst nasekaného estragonu
Olivový olej
50 g hladké mouky
200 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1 stonek řapíkatého celeru
100 g másla
2 dl bílého vína
½ l zeleninového vývaru
100 g hroznového vína
Bageta na podávání
Sůl
Pepř

Hřbety odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme hrubozrnnou hořčicí, obalíme v nasekaných bylinkách a poprášíme moukou. Olej rozehřejeme v hrnci a hřbet na něm necháme zatáhnout. Až se zatáhne, vyndáme ho.

Následně do hrnce dáme slaninu a nakrájenou zeleninu: cibuli, česnek a celer. Zeleninu orestujeme a podlijeme vínem. Pak přidáme kostku másla a ledvinky, vrátíme hřbet a podlijeme vývarem. Vše přikryjeme poklicí a povaříme, dokud maso nezměkne. Potom maso opět vyndáme a do hrnce přidáme hroznové víno.

Maso naservírujeme a přelijeme sosem. Podáváme s bagetkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl