Maso

Perlička na šalvěji pečená s brambory

1 perlička
Sůl
Pepř
Koření na divočinu
3 stonky rozmarýnu
Hrst lístků šalvěje
50 g másla
8 stroužků česneku
70 g pancetty
5 brambor
Olivový olej
2 dl bílého vína

Perličku osolíme, opepříme a okořeníme špetkou koření na divočinu. Sůl vetřeme do kůže i do dutiny břicha. Tu dále perličku naplníme bylinkami, máslem a stroužky česneku. Nohy perličky pak svážeme, vložíme ji do pekáče a na kůži jí naskládáme plátky slaniny.

Do pekáče přidáme na kostky nakrájené brambory, zbylé bylinky a stroužky česneku. Brambory a maso pokapeme olejem a podlijeme bílým vínem. Pečeme zhruba 1 hodinu při 180 °C.

Doporučujeme podávat také s nádivkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl