Ryby a mořské plody

Bramborovo-hráškové pyré s grilovaným candátem

50 g mraženého hrášku
50 g vařených brambor
100 ml zeleninového vývaru
150 ml alternativy ke smetaně
100 g másla
30 g parmazánu
600 g filetu candáta
Směs koření na ryby
Olivový olej
Plocholistá petržel
Sůl
Pepř

Candáta naporcujeme na filátka, která pokapeme olejem a posypeme kořením na ryby. Rybu pečeme na oleji kůží dolu po dobu 2 až 3 minut, poté vypneme oheň a necháme dojít z druhé strany.

Vývar a „smetanu“ přivedeme do varu. Pak směs stáhneme z ohně a přidáme do ní předem uvařené brambory, hrášek, hoblinky parmazánu a máslo. Osolíme, opepříme a rozmixujeme.

Petrželce otrháme lístky a rozmixujeme je v oleji. Pyré a candáta naservírujeme na talíř a pokapeme olejem s petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl