Maso

Pomalu pečená plec na majoránce

800 g loupané plece
Sůl
Pepř
1 svazek čerstvé majoránky
Olej
50 g karotky
50 g petržele
50 g celeru
100 g šalotky
1 hlavička česneku
50 g žampionů
Bobkový list
2 l hovězího vývaru
100 g másla

Maso osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. V hrnci rozpálíme olej a ze všech stran na něm opečeme maso. Šalotku a česnek mezitím nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nahrubo. Až se maso zatáhne, zeleninu k němu přisypeme.

Maso vytáhneme. K zelenině přidáme lístečky bobkového listu, olej, šalotku, máslo a nakrájené žampiony. Opepříme a přidáme další kousek másla. Vrátíme maso, zalijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme 3 hodiny při 120 stupních. Maso v průběhu pečení obracíme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl